TEMEL BARİSTA EĞİTİMİ (4X3)

Toplam 12 saat eğitim verilecektir, bu süre 4 güne 3’er saatten bölünecektir.

Temel Barista Eğitimi, Evinizde lezzetli kahve yapmak için kahve dünyasına adım atmak ve baristalığa başlangıç yapmak isteyenler için tasarlanmış bu eğitim, kahvenin tarihinden espresso bazlı içeceklerin hazırlanmasına kadar temel bilgileri kapsar. Katılımcılar kısa sürede kahve kültürü, demleme teknikleri, espresso makinesi kullanımı ve süt köpürtme yöntemleri hakkında pratik deneyim kazanır.

Temel Barista Eğitimi

1.Gün

  • Kahve nedir? (Arabica ve Robusta)
  • Kahve kuşağı (Coffee Belt) nedir?
  • Bir içecek olarak kahvenin tarihsel gelişimi ve hasattan fincana olan süreci
  • Etiyopya’daki Arabica türü ve Osmanlı coğrafyası üzerinden Avrupa’ya yayılması
  • Lezzeti oluşturan temel kavramlar: Gövde, asidite, aftertaste
  • İnstant kahve ile taze demlenmiş kahve arasında farklar nelerdir?
  • Türk kahvesi geleneği, demleme teknikleri
  • Temel filtre kahve demleme teknikleri

2.Gün

  • Temel olarak kahve kavurma süreci
  • Kavurma dereceleri ve etkileri
  • Filtre kahve demleme teknikleri
  • Kahve- su oranı
  • 3rd wave kahve demleme teknikleri
  • Tadım çarkı kullanımı

3.Gün

  • Espresso makinesini tanıma ve ekipmanlarının kullanımı
  • Doğru espresso özütleme teknikleri
  • Espresso Taksinometrisi, dozajlama, tamping

4.Gün

  • İdeal süt köpürtme teknikleri
  • Sütün ısısı ve dokusu
  • Latte art için süt hazırlama
  • Espresso bazlı kahve hazırlama
  • Latte, cappuccino, flat White gibi içeceklerin hazırlanması
  • Temel barista menüsü ve sunum teknikleri