KARİYER GARANTİLİ PROFESYONEL AŞÇILIK EĞİTİMİ
4 Ay Eğitim Süresi Toplam 256 Saat
4 Saat x 4 gün = 16 Saat HAFTALIK
16 saat x 4 hafta = 64 Saat AYLIK
64 saat x 4 ay = 256 Saat
4 Ay Eğitim Süresi Toplam 256 Saat
4 Saat x 4 gün = 16 Saat HAFTALIK
16 saat x 4 hafta = 64 Saat AYLIK
64 saat x 4 ay = 256 Saat
Eğitim süresi teori ve pratik olmak üzere toplam dört aydır.
Sınıf kontenjanları 10-16 kişi ile sınırlıdır.
Bireyin en temel ve en önemli gereksinimlerinden olan “Yemek” bir “Kültür” tanımı olarak Osmanlı tarihinden günümüze uzun yıllardır süren serüveni neticesinde; toplumsal hatta ulusal kimliğin oluşturulma yapı taşlarından biri haline gelmiştir. Toplumsal değişim ve gelişimler Yemek Kültürlerinin sanatsal algı ile tanımlanmasına olanak yaratmıştır. Bu temelden yola çıkarak mutfakta fark yaratmak isteyen ve Yiyecek-içecek sektöründe mesleki kariyer planı olan kişiler için hazırlanmış olan Profesyonel Aşçılık Eğitimimiz tüm katılımcılar için özgün ve yoğun içerikli bir programdır. Program süresi toplam dört aydır. Gastro Akademi Profesyonel Aşçılık Eğitimi, alanında uzman şefler tarafından hazırlanan dört ay teorik ve pratik uygulamalardan oluşmaktadır. Eğitim sonunda yapılacak sınav ile mezun olan öğrencilerimize “YÖK Onaylı Sertifika” verilecektir.
1. GÜN
2. GÜN
3. GÜN
4. GÜN
Pişirme teknikleri (kuru ısıda pişirme yöntemi)
1.GÜN
2. GÜN
3. GÜN
5 Temel Sos ve Bu Soslarla Tüketilen Ürünler
Avokadolu Sandviç – Poşe Yumurtalı Kuşkonmaz
4. GÜN
5 Temel Sos ve Bu Soslarla Tüketilen Ürünler
1.GÜN
2. GÜN
3. GÜN
Dünya Mutfağı Çorbaları
4. GÜN
Zeytinyağlılar ve Tabak Sunumu
1. GÜN
2. GÜN
3. GÜN
4. GÜN
Kabuklu ve Kabuksuz Deniz Ürünleri
1.GÜN
Sağlıklı Beslenme Hakkında Genel Bilgilendirme ve Yemekler
2. GÜN
Vegan Beslenme Hakkında Bilgi
3. GÜN
Vejetaryan Beslenme Hakkında Genel Bilgilendirme
4. GÜN
Kuru baklagiller
1.GÜN
Hamburger Yapımı
2. GÜN
Temel ekmek yapım aşamaları/ ekmek tarihi / fırıncılık /maya ve çeşitleri/ ekşi maya / ekşi mayalı ekmek yapım aşamaları hakkında bilgi /ulusal ve uluslararası ekmekler ve sunumları
3. GÜN
Sandviçler
4. GÜN
Uluslararası ekmek ürünleri çeşitleri
1.GÜN
2. GÜN
Fermente Ürünler
3. GÜN
Reçeller
4. GÜN
1. GÜN
2.GÜN
Choux hamuru yapımı
3. GÜN
4.GÜN
1. GÜN
Mantı pişirme teknikleri
2. GÜN
3. GÜN
4. GÜN
1.GÜN
2.GÜN
Pizza Hamuru ve Sosları Özellikleri
3.GÜN
Şeker Hamuru figürleri yapımı
4.GÜN
1.GÜN
Osmanlı Mutfağı Ana Yemekler
2.GÜN
Türk ve Osmanlı Tatlıları
3.GÜN
Türk ve Osmanlı Tatlıları (şerbetli tatlılar)
4.GÜN
Kebaplar
1.GÜN
İspanyol Mutfağı
2.GÜN
Fransız Mutfağı tatlıları
3.GÜN
Meksika Mutfağı
4.GÜN
İtalyan Mutfağı
1.GÜN
Hint Mutfağı
2.GÜN
Uzak Doğu Asya Mutfağı
3.GÜN
Alacart Tabak Sunumları
4.GÜN
Ara Sıcaklar/Börekler
1.GÜN
2.GÜN
3.GÜN
4.GÜN
1.GÜN
2.GÜN
3.GÜN
4.GÜN
1.GÜN
2.GÜN
3.GÜN
4.GÜN