Dünyada ekonominin küreselleşmesi ile birlikte ülkeler arasında hızla artan ticari, sosyal ve kültürel ilişkiler sonucu, üretim ve hizmet işletmeleri pazardaki rekabet güçlerini ve konumlarını sabitlemek için çeşitli yönetim sistemlerine başvurmak zorunda kalmaktadırlar. İşletme faaliyetlerinin, işletme yönetim sistemlerinin yerel ve uluslararası boyutlarda ele alınması sonucu marka yönetimi kavramı oldukça ilgi gören ve en çok tercih edilen bir yönetim şekli olmuştur. Bu durumu dikkate alan işletmeler, müşteri odaklı stratejiler başta olmak üzere, ürün çeşitliliği, esneklik, hedef kitleye doğru kanallardan ulaşabilme kavramları üzerinde çalışarak operasyonel avantajlarını arttırma yolunu tercih etmektedirler.
Gastronomi – endüstriyel yemek ve yiyecek – içecek sektörlerindeki hızlı büyüme süreci, her basamak için kalifiye personel ihtiyacını doğurmuştur. Bu bağlamda, gastronomi ve yiyecek içecek eğitimi veren kurum ve kuruluşlar, sektöre kalifiye personel yetiştirmek adına önemli bir yere sahip hale gelmişlerdir.
GASTRO AKADEMİ sektörde hizmet veren Uzman Şef’lerin; beraberinde kurum ve kuruluşlar ile tedarikçi firmaların yerel ve ulusal düzeyde bilinilirliğini arttırarak işbirliği zemini hazırlayan, gastronomi eğitim faaliyetlerinin sürdürülebilir gelişimini sağlayan ve markanızın nihai tüketici ile buluşma noktası olmak için mutfak günleri düzenleyerek PR Destek Mutfağı statüsüne dönüşebilir çalışmalar yapan etkin bir kuruluştur.
GASTRO AKADEMİ, Turizm-Otelcilik / Yiyecek-İçecek Okulları ve bölümlerindeki geleceğin şeflerine, uzman eğiticilerine ulaşmak için geniş bir zemin sunmanın ötesinde, sektörün büyük oyuncu profesyonelleri ile sizi bir araya getiren profesyonel bir organizasyondur. Gastronomi – Endüstriyel Yemek ve Yiyecek-İçecek sektörlerindeki hızlı büyüme, şirketler arasında işbirliği ve iletişimi zorunlu hale getirmiştir. Sektöre ilişkin düzenlenen etkinlikler bu işbirliği zeminini hazırlayarak şirketlerin sektöre uyum sağlamasını kolaylaştırmaktadır.
GASTRO AKADEMİ, gastronomi, endüstriyel yemek ve yiyecek-içecek hizmetleri veren kurum ve kuruluşları, bunlara hizmet sağlayan şirketleri ve gastronomide üst düzey eğitim almak isteyen adayları bir araya getirmek adına BURSA’da bir ilke imza atmış ve GASTRO AKADEMİ – EĞİTİM MUTFAĞI’nı kurarak sektöre katkı sağlamayı hedeflemiştir. GASTRO AKADEMİ, 25 yılı aşkın süredir gastronomi ve endüstriyel yemek sektöründe otel ve restoran ekipmanları satış, proje taahhüt, satış sonrası yetkili servis destek ağı ile hizmet veren deneyimli bir ekip tarafından koordine edilmektedir.
Portföyünde sektörün yerel ve ulusal birçok işletme ve şirketlerini, gastronomi eğitimi veren eğitimcileri, çeşitli kurumlara hizmet sağlayıcı şirketleri, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarını barındırmakta olan, düzenlemekte olduğu ve olacağı sayısız eğitim, etkinlik ve seminerlerde katılımcılara profesyonel seviyede teorik-pratik bilgilendirme imkânı sunan GASTRO AKADEMİ kurucuları, deneyimlerini doğru bir platformda sizlere aktarmayı amaçlamaktadır.
GASTRO AKADEMİ olarak özgün ve görkemli yapılanmamızda sizlerle buluşmaktan onur ve mutluluk duyarız
RECEP HAKAN ZİYA
Gastro Akademi – Eğitim Mutfağı,
GASTRO GRUP
Yönetim Kurulu Başkanı