GASTRO AKADEMİ BARİSTA EĞİTİM DERS İÇERİKLERİ

4 Ay Eğitim Süresi Toplam 256 Saat
4 Saat x 4 gün = 16 Saat HAFTALIK
16 saat x 4 hafta = 64 Saat AYLIK
64 saat x 4 ay = 256 Saat

Eğitim süresi teori ve pratik olmak üzere toplam dört aydır.
Sınıf kontenjanları 8-16 kişi ile sınırlıdır.

Bireyin en temel ve en önemli gereksinimlerinden olan “Yemek” bir “Kültür” tanımı olarak Osmanlı tarihinden günümüze uzun yıllardır süren serüveni neticesinde; toplumsal hatta ulusal kimliğin oluşturulma yapı taşlarından biri haline gelmiştir. Toplumsal değişim ve gelişimler Yemek Kültürlerinin sanatsal algı ile tanımlanmasına olanak yaratmıştır. Bu temelden yola çıkarak mutfakta fark yaratmak isteyen ve Yiyecek-içecek sektöründe mesleki kariyer planı olan kişiler için hazırlanmış olan Profesyonel Aşçılık Eğitimimiz tüm katılımcılar için özgün ve yoğun içerikli bir programdır. Program süresi toplam dört aydır. Gastro Akademi Profesyonel Aşçılık Eğitimi, alanında uzman şefler tarafından hazırlanan dört ay teorik ve pratik uygulamalardan oluşmaktadır. Eğitim sonunda yapılacak sınav ile mezun olan öğrencilerimize “YÖK Onaylı Sertifika” verilecektir.

Profesyonel Aşçılık Eğitim Programı 16 Hafta

Ders 1: Konu : Temel Bilgi Eğitimi

TARİHÇE: ( 1 SAAT ) SÖZLÜ ANLATIM

    1. TÜRK KAHVESİ
    2. YEMEN
    3. ESPRESSO TOPRAK VE İKLİM
    4. YETİŞTİRME . YIKAMA
    5. AROMA SERTLİK YUMUŞAKLIK

UYGULAMA:

  1. ESPRESSO BLENDLER  (ARABİCA – ROBUSTO)
  2. ESPRESSO NEDİR?
  3. EKİPMANLARI TANIYALIM.
  4. ESPRESSO MAKINASINI TANIYALIM.
  5. DEĞİRMENİ TANIYALIM

Ders 2: Konu : Barista Hareketleri ( SANTOS-GUATEMALA-COLOMBİA)

PRATİC ANLATIM (1 SAAT ):

    1. DEĞİRMEN KULLANIMI
    2. FİNE GROSS
    3. TAMPER
    4. DÜZLEŞTİRİCİ
    5. TAMPER MAT
    6. SİNGLE- DUBBLE -RİSTRETTO
    7. MANUEL – OTOMATİK KULLANIM
    8. AKIŞ- BUHAR ÇUBUĞU
    9. ESPRESSO – KREMA
    10. TAT DOKU – ESP. BAZLI KAHVELERİN UYUMU

UYGULAMA:

ESPRESSO, DOPPIO, LUNGO, RUSSO, ROMANI, MACCHIATO CORTADO, AMERİCANO,CAPPUCHINO, CAFE LATTE, FLAT WHİTE, MOCHA, ZEBRA MOCHA YAPIMLARI…

 

Ders 3: Konu : 3rd Wave Filter Coffee Ve Demlemeler

PRATİK  ANLATIM : (1 SAAT )

YÖRESEL KAHVELER

    1. TOPRAK ŞEKİLLERİ
    2. AROMALAR
    3. YIKAMA – KAVURMA ,ÇITLAMA
    4. ASİDİTE
    5. NÖTR- BAZİDİTE

UYGULAMA:

  1. V60
  2. CHEMEX
  3. SYPHON
  4. AEROPRESS

YÖRESEL KAHVELER :

ETİOPİA , COLOMBİA , GUATEMALA BRASİL ,PERU , KENYA

 

Ders 4. Konu: Barista Becerileri ve Ice Coffeeler

İCE COFFEELER,  BARİSTA BECERİLERİ

PRATİC ANLATIM : ( 1 SAAT )

 

UYGULAMA:

  1. LATTE ART
  2. İCE COFFEELER
  3. FRAPPELER
  4. BLACK EYE – RED EYE – DEAD EYE
  5. JAPANESE İCE COFFEE
  6. COLD DRİP – COLD BREW

 

Ders 5. Konu: Cocktail ve Mixoloji Eğitimleri

COCKTAİL VE MİXOLOJİ TANIMLARI : ( 1 SAAT ) SÖYLEŞİ – PRATİC EĞİTİMLER

  • COCKTAİL VE MİXOLOJİ EKİPMANLARININ TANITIMI
  • BOSTON SHAKER , SHAKER , JIGER ¼ CL EĞİTİMLER
  • ŞURUPLAR PÜRELER , CLEMENTİN , MEYVELER , İZOMALT VE PEKTİNLER
  • AGAR AGAR , BUBBLE MİXED
  • MUDDLE , GARNİŞ VE MİXOLOJİ

YAPIMLAR :

1-MOCKTAIL’S UYGULAMALI YAPIMI

2-YAPIM FORMATI

3-SÜTLÜ KIVAMLAŞTIRICI VE YUMUŞATICILAR

4-FRESH VE SWEET TATLAR

5-SWEET AND SOUR MİXLER

6-TRİPPLE SEC.

7-PURPLE MİXLER

 

Ders 6. Konu : Milkshake Smoothie ve Frozenler

MİX SOĞUK KARIŞIMLI MEYVELİ VE SÜTLÜ MEYVELİ İÇECEKLERİN TANIMI VE EKİPMAN KULLANIM MENÜSÜ: PRATİC ANLATIM : (1 SAAT )

BLENDER :
DONDURMA MAKINASI
BUZ KIRMA MAKINASI VE ÖZELLİKLİ BUZLARIN PH İYON SEVİYESİ

ŞOKLU ÜRÜNLER:
MİLKSHAKE – DONDURMA BUZ
SMOOTHİE  – YOĞURT BUZ
FROZEN – MEYVE , MEYVE ÖZÜ, MEYVELİ PÜRE

UYGULAMA :
EKİPMAN TANIMA,
MİXLER
ÇALIŞTIRMA
1 ER ADET MİLKSHAKE , SMOOTHİE VE FROZEN YAPIMLARI.

Ders 7. Konu: Meyve Fermantasyonları ve Ice Tea Yapımı

FERMENTE VE MEYVE KONSANTRESİ YAPIMLARI

ICE TEA VE EV YAPIMI TATLAR SÖYLEŞİ – PRATIC ANLATIM ( 1 SAAT )
1- ŞEKER FERMANTASYONU
2- MEYVE FERMANTASYONU
3- KONSTRAKT VE KONSANTRE
4- 12/24 SAAT BAKTERİLEŞME ESASI
5- TARÇIN MUSKAT KARANFİL JAPON GÜLÜ ANASON KUMKAT HAŞHAŞ HİBİSCUS KUŞBURNU VS HUBUBAT VE MEYVE KURULARI DEHİDRASYONLARI.

UYGULAMA:
ÇAYLAR
MEYVE KABUKLARI
CLEMENTİN VE ZESTLER
İCE YAPIMI GARNİŞİ VE EV YAPIMI LİMONATA TARİFLERİ

Ders 8.Konu: Tekrar Gözden Geçirme, Tadım ve Puanlama

PRATİC VE UYGULAMA : EĞİTİM SÜRESİ ( 4 SAAT)

EĞİTİM ALAN YENİ BARİSTA ADAYLARIMIZIN:
EĞİTİM GÖRDÜKLERİ SÜRE BOYUNCA VERİLEN DETAYLAR VE YAPILAN GENEL PRATIK , YETENEK DOĞRULTUSUNDA ÖĞRENDİKLERİ İÇEÇEKLERİ TEKRAR ETME YENİDEN YAPMA VE EKSİK HATALI BULANAN , GÖRÜLEN YANLARI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRME.

1-KENDİLERİNE SORULAN BİRER TEMEL İÇEÇEK YAPIMI
2-TADIM VE PUANLAMA
3-HATALI NOKTALARI YENİDEN ANLATMA
4-HİJYEN TEMİZLİK VE İŞ GÜVENLİĞİ HAKKINDA VERİLECEK BİLGİLER :  (1 SAAT )