GASTRO AKADEMİ BARİSTA EĞİTİMİ DERS İÇERİKLERİ

4 Hafta Eğitim Süresi Toplam 24 Saat
3 Saat x 2 gün = 6 Saat HAFTALIK
6 saat x 4 hafta = 24 Saat AYLIK

Günün çeşitli zaman dilimlerinde vazgeçemediğimiz kahvenin her halini görmeye ne dersiniz?
Gastro Akademi Barista Eğitimi, hem yeni başlayan hem de temel bilgisini profesyonele dönüştürmeyi hedefleyen tüm adaylar için uygun bir eğitimdir.

Kahve eğitimlerinin yanı sıra, soğuk-sıcak içecek çeşitleri ve sunumları da bu eğitimin içeriğini kapsar.
24 saatlik eğitimin sonunda adaylara “Gastro Akademi Barista Eğitimi Katılım Sertifikası” verilir.
Sizin için özenle oluşturduğumuz profesyonel ders içeriklerimizi inceleyebilirsiniz.

BARİSTA EĞİTİM DERS PROGRAMI

Ders 1: Konu : Temel Bilgi Eğitimi

TARİHÇE: ( 1 SAAT ) SÖZLÜ ANLATIM

TÜRK KAHVESİ
YEMEN
ESPRESSO TOPRAK VE İKLİM
YETİŞTİRME . YIKAMA
AROMA SERTLİK YUMUŞAKLIK

UYGULAMA:

ESPRESSO BLENDLER  (ARABİCA – ROBUSTO)
ESPRESSO NEDİR?
EKİPMANLARI TANIYALIM.
ESPRESSO MAKINASINI TANIYALIM.
DEĞİRMENİ TANIYALIM

Ders 2: Konu : Barista Hareketleri ( SANTOS-GUATEMALA-COLOMBİA)

PRATİC ANLATIM (1 SAAT ):

DEĞİRMEN KULLANIMI
FİNE GROSS
TAMPER
DÜZLEŞTİRİCİ
TAMPER MAT
SİNGLE- DUBBLE -RİSTRETTO
MANUEL – OTOMATİK KULLANIM
AKIŞ- BUHAR ÇUBUĞU
ESPRESSO – KREMA
TAT DOKU – ESP. BAZLI KAHVELERİN UYUMU

UYGULAMA:

ESPRESSO, DOPPIO, LUNGO, RUSSO, ROMANI, MACCHIATO CORTADO, AMERİCANO,CAPPUCHINO, CAFE LATTE, FLAT WHİTE, MOCHA, ZEBRA MOCHA YAPIMLARI…

Ders 3: Konu : 3rd Wave Filter Coffee Ve Demlemeler

PRATİK  ANLATIM : (1 SAAT )

YÖRESEL KAHVELER

TOPRAK ŞEKİLLERİ
AROMALAR
YIKAMA – KAVURMA ,ÇITLAMA
ASİDİTE
NÖTR- BAZİDİTE

UYGULAMA:

V60
CHEMEX
SYPHON
AEROPRESS

YÖRESEL KAHVELER :

ETİOPİA , COLOMBİA , GUATEMALA BRASİL ,PERU , KENYA

Ders 4. Konu: Barista Becerileri ve Ice Coffeeler

İCE COFFEELER,  BARİSTA BECERİLERİ

PRATİC ANLATIM : ( 1 SAAT )

UYGULAMA:
LATTE ART
İCE COFFEELER
FRAPPELER
BLACK EYE – RED EYE – DEAD EYE
JAPANESE İCE COFFEE
COLD DRİP – COLD BREW

Ders 5. Konu: Cocktail ve Mixoloji Eğitimleri

COCKTAİL VE MİXOLOJİ TANIMLARI : ( 1 SAAT ) SÖYLEŞİ – PRATİC EĞİTİMLER

COCKTAİL VE MİXOLOJİ EKİPMANLARININ TANITIMI
BOSTON SHAKER, SHAKER, JIGER ¼ CL EĞİTİMLER
ŞURUPLAR PÜRELER, CLEMENTİN, MEYVELER, İZOMALT VE PEKTİNLER
AGAR AGAR, BUBBLE MİXED
MUDDLE, GARNİŞ VE MİXOLOJİ

YAPIMLAR :

1-MOCKTAIL’S UYGULAMALI YAPIMI
2-YAPIM FORMATI
3-SÜTLÜ KIVAMLAŞTIRICI VE YUMUŞATICILAR
4-FRESH VE SWEET TATLAR
5-SWEET AND SOUR MİXLER
6-TRİPPLE SEC.
7-PURPLE MİXLER

Ders 6. Konu : Milkshake Smoothie ve Frozenler

MİX SOĞUK KARIŞIMLI MEYVELİ VE SÜTLÜ MEYVELİ İÇECEKLERİN TANIMI VE EKİPMAN KULLANIM MENÜSÜ: PRATİC ANLATIM : (1 SAAT )

BLENDER :
DONDURMA MAKINASI
BUZ KIRMA MAKINASI VE ÖZELLİKLİ BUZLARIN PH İYON SEVİYESİ

ŞOKLU ÜRÜNLER:
MİLKSHAKE – DONDURMA BUZ
SMOOTHİE  – YOĞURT BUZ
FROZEN – MEYVE , MEYVE ÖZÜ, MEYVELİ PÜRE

UYGULAMA :
EKİPMAN TANIMA,
MİXLER
ÇALIŞTIRMA
1 ER ADET MİLKSHAKE , SMOOTHİE VE FROZEN YAPIMLARI.

Ders 7. Konu: Meyve Fermantasyonları ve Ice Tea Yapımı

FERMENTE VE MEYVE KONSANTRESİ YAPIMLARI

ICE TEA VE EV YAPIMI TATLAR SÖYLEŞİ – PRATIC ANLATIM ( 1 SAAT )
1- ŞEKER FERMANTASYONU
2- MEYVE FERMANTASYONU
3- KONSTRAKT VE KONSANTRE
4- 12/24 SAAT BAKTERİLEŞME ESASI
5- TARÇIN MUSKAT KARANFİL JAPON GÜLÜ ANASON KUMKAT HAŞHAŞ HİBİSCUS KUŞBURNU VS HUBUBAT VE MEYVE KURULARI DEHİDRASYONLARI.

UYGULAMA:
ÇAYLAR
MEYVE KABUKLARI
CLEMENTİN VE ZESTLER
İCE YAPIMI GARNİŞİ VE EV YAPIMI LİMONATA TARİFLERİ

Ders 8.Konu: Tekrar Gözden Geçirme, Tadım ve Puanlama

PRATİC VE UYGULAMA : EĞİTİM SÜRESİ ( 4 SAAT)

EĞİTİM ALAN YENİ BARİSTA ADAYLARIMIZIN:
EĞİTİM GÖRDÜKLERİ SÜRE BOYUNCA VERİLEN DETAYLAR VE YAPILAN GENEL PRATIK , YETENEK DOĞRULTUSUNDA ÖĞRENDİKLERİ İÇEÇEKLERİ TEKRAR ETME YENİDEN YAPMA VE EKSİK HATALI BULANAN , GÖRÜLEN YANLARI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRME.

1-KENDİLERİNE SORULAN BİRER TEMEL İÇEÇEK YAPIMI
2-TADIM VE PUANLAMA
3-HATALI NOKTALARI YENİDEN ANLATMA
4-HİJYEN TEMİZLİK VE İŞ GÜVENLİĞİ HAKKINDA VERİLECEK BİLGİLER :  (1 SAAT )